Ardian Radovicka


I lindur në 1960, Ardian Radovicka vazhdoj studimet për Inxhinieri Ndërtimi, dega Hidroteknikë në Universitetin Politeknik të Tiranës. Shërbeu në vitet 1985-2001 në Ndërmarrjen e Ujësjellësit Durrës, 8 vjetët e fundit si Drejtor i Përgjithshëm. Drejtojë së bashku me konsulentët ndërkombëtarë të gjitha fazat e studimit dhe implementimit të Projektit të Rehabilitimit të Ujësjellësit të Durrësit të financuar nga Banka Botërore. Në vitin 2000 themeloi Shoqatën e Ujësjellës Kanalizimeve të Shqipërisë dhe u vlerësua me “Çmimin e Themelimit” në 10 vjetorin e saj. Në 2002 mbrojti me rezultate maksimale nivelin Mastër në Universitetin La Sapienza, Romë, Itali. Z. Radovicka drejtojë mjaft projekte të fuqizimit institucional të ndërmarjeve të ujësjellesave dhe punojë si pedagog i jashtëm në Fakultetin e Inxhinierisë së Ndërtimit në vitet 2002-2006. Ai emigrojë në Kanada në 2006, ku punon si drejtues projektesh studimore në fushën e modelimeve hidraulike në Ujësjellësin e Torontos. Në vitin 2009 u liçensua si Inxhinier Profesionist nga Shoqëria e Inxhinierëve Profesionistë të Ontarios. Është anëtar i shoqatave inxhinierike dhe artistike pasi piktura është pasioni i tij. Ka hapur mjaft ekspozita personale dhe në grup me artistët Shqiptaro-Kanadezë. Ai është një organizator i apasionuar i aktiviteteve që promovojnë kulturën, traditat e kombit dhe bashkojnë komunitetin Shqiptaro-Kanadez.

Email: Ardian.Radovicka@diaspora.gov.al