Adriana Fishta-Bejko


Doktor i shkencave në Shkencat pedagogjike me fokus në përvetësimin e gjuhëve të huaja. Dr. Fishta-Bejko është një intelektuale e njohur si mësimdhënëse, autore dhe studiuese shkencore. Gjatë 42 viteve specialiste në fushën e arsimit ka arritur të krijojë raporte me drejtues në fushën e arsimit, prindërve dhe nxënësve, duke pasur influencë pozitive në vende të ndryshme të botës me kontribut ne mësimdhënie në disa kontinente dhe shumë shtete. Për arritjet e saj në fushën e arsimit, në vitin 2002 ajo u laureua me çmimin “Who’s who” për drejtuesit ekzekutiv në kontinentin amerikan dhe në vitin 2019 u shpall laureate e çmimit “Lifetime Achievement” në Kanada. Në maj të vitit 2018 ajo u zgjodh kryetare e bordit të shkollës “Foleja e Shqiponjave”, Calgary, Alberta.

Email: Adriana.Bejko@diaspora.gov.al